Ako zariadiť malú izbu pre dve deti? Nápady a inšpirácie na zariadenie interiéru pre súrodencov

Ako zariadiť malú izbu pre dve deti? Nápady a inšpirácie na zariadenie interiéru pre súrodencov

Ak je množstvo izieb obmedzené, potom sa spoločná izba pre deti stáva nutnosťou. Často je pre rodičov veľkou výzvou vytvoriť projekt, ktorý bude v rovnakej miere vyjadrovať osobnosť každého zo súrodencov. Skvelým nápadom pre rekonštrukciu je zhromaždenie inšpirácií na spálňu s dvoma posteľami. Povieme vám, ako zariadiť malú miestnosť, aby sa stala funkčným miestom na odpočinok, učenie a kreatívnu zábavu.

Od čoho začať navrhovanie malej izby pre dvoch súrodencov?

Vhodný projekt malej spálne môže mať množstvo charakterov a štýlov. Pri zariaďovaní detskej izby stavte na kreativitu, ktorá bude veľmi užitočná pri výbere vhodného nábytku a doplnkov pre malý priestor.

ako zariadiť malú izbu pre dve deti

Existujú spoločné postupy, ktoré sú skvelým východiskovým bodom na zariadenie malej miestnosti:

  • Úzke priestory milujú minimalizmus – preto v malej miestnosti obmedzte množstvo dekorácií.
  • Rozdeľte miestnosť na vhodné zóny – spanie, učenie, hranie.
  • Výber funkčného nábytku – ideálna bude veľká vstavaná knižnica s množstvom poličiek, košov a zásuviek.
  • Výber vhodného osvetlenia – detská izba by mala byť vybavená niekoľkými zdrojmi svetla prispôsobenými priestoru a jeho využitiu.
  • Výber hlavného motívu miestnosti.

Zariadenie nábytku a doplnkov v malej miestnosti pre dievča a chlapca

Malá miestnosť pre dievča a chlapca nemusí byť utrpením. Často to môže byť ideálne miesto na vytvorenie zaujímavého zariadenia. Tu je niekoľko osvedčených typov ako vytvoriť priestor pre dvoch súrodencov.

Každé dieťa má iný vkus a temperament, preto je najlepšie miestnosť rozdeliť do troch samostatných priestorov. Dve súkromné/spálňové zóny s oddelenými posteľami a jeden spoločný priestor. Takéto miesto deťom zaručí pohodlný a zdravý nočný spánok a počas dňa ideálne miesto na voľný čas.

ako zariadiť malú izbu pre dve deti

Navrhovanie miestnosti vždy začneme nájdením farebnej schémy, ktorá bude základom výberu vhodných doplnkov. V miestnosti pre súrodencov rôzneho pohlavia budú fungovať odtiene zelenej alebo sivej. Môžete sa taktiež pokúsiť vymaľovať steny nad posteľami obľúbenou farbou vašich detí a vytvoriť tak oddelený súkromný priestor. Prípadne si zvoľte nejaké zaujímavé samolepky na stenu (napr. pre chlapca s korálovým útesom a pre dievča s mačkami) či obrazy na plátne so zvieratami, mapou alebo slnečnou sústavou.

Nezabudnite! Pokiaľ sa rozhodnete rozdeliť úzku miestnosť pre dve deti, musíte v nej taktiež vytvoriť spoločný priestor. Takým miestom môže byť napríklad multifunkčný, dvojitý písací stôl na písanie domácich úloh alebo aj na hranie.

V malej miestnosti pre dvoch súrodencov bude dobrým riešením oddelenie úložných priestorov na oblečenie, doplnky a topánky. Základom je vhodné usporiadanie v úzkom priestore.

Rozvážne a romanticky – navrhovanie malého priestoru pre dve dievčatá

Zariadenie malého priestoru pre dievčatá určite stojí zato začať s výberom vhodnej farby stien. V takých miestnostiach často vládnu pastelové farby v odtieňoch ružovej, mätovej alebo oranžovej, ktorá vizuálne zväčší miestnosť. Zaujímavým doplnkom budú tiež fototapety s jemným vzorom, ktorý nádherne zdôrazní jednu stenu.

ako zariadiť malú izbu pre dve deti

Najdôležitejším prvkom interiéru pre deti je samozrejme vhodné miesto na spanie. V úzkom priestore je najvhodnejšia poschodová posteľ. Ušetríte tým hromadu miesta. Odporúčame použiť postele IKEA Kura Bed a ešte k tomu ich ozdobiť špeciálnymi samolepkami a kvetinovými vzormi. Pokiaľ to interiér dovoľuje, môžete taktiež premýšľať o využití dvoch postelí na jednej stene. Takto môžete oddeliť relaxačnú zónu od miesta na hranie.

Izba pre dievčatá by mala byť vybavená vhodnými skriňami a komodami, aby sa do nich vošlo všetko oblečenie a doplnky. Môže to byť napríklad veľká skriňa z bukového dreva. Dôležitou výbavou je tiež dvojitý písací stôl, aby súrodenci mali dostatok miesta na školské pomôcky, zakladače a knihy.

Ak to plocha miestnosti umožňuje, originálnym nápadom bude tiež použitie toaletného stolíka so zrkadlom a LED osvetlením.

Super nápady na zariadenie malej miestnosti pre dvoch chlapcov

Malá detská izba pre dvoch chlapcov by mala byť ladená do neutrálnych farieb, teda šedej a modrej a jedna zo stien by mala byť zvýraznená originálnymi dekoráciami, ako sú napríklad obraz na plátne s mapou sveta alebo tapeta s automobilmi.

Uistite sa, že deti v malej spálni nájdu ľahko všetko, čo potrebujú. Základom je funkčná miestnosť. Oblečenie, knihy a hračky by mali byť na určených miestach, aby nespravili veľký bordel v miestnosti. Vhodne zvolený nábytok s rozsiahlou úložnou funkciou vám pomôže udržať poriadok. Prútené koše alebo farebné plastové škatule zaručia voľný priestor, vhodný na hranie.

ako zariadiť malú izbu pre dve deti

V izbe dvoch chlapcov ušetrí tiež miesta aj poschodová posteľ, ktorá zaberá oveľa menej priestoru ako samostatná posteľ. Naskytne sa nám tak možnosť namontovať veľký písací stôl. Vďaka tomuto riešeniu budú mať chlapci dostatok priestoru nielen na hranie, ale tiež sa budú môcť obaja v pokoji učiť.

Do izby súrodencov odporúčame tiež rôzne typy dekoratívnych doplnkov, ako napríklad sklenené hodiny s vyobrazením superhrdinov, LED lampy s možnosťou zmeny farby svetla alebo vankúše s grafikou z obľúbenej počítačovej hry.

Miestnosť, kde budú deti chcieť tráviť čas

To, čo by malo byť v spálni súrodencov, bude do značnej miery závisieť od veku a pohlavia detí. Pri kúpe doplnkov do malej izby sa nenechajte uniesť emóciami. Vyberajte investičné položky, ktoré vydržia dlhšie a budú rásť spolu s vaším dieťaťom. Zvoľte dekoratívne doplnky, ktoré odrážajú charakter a záujmy detí a určite vytvoríte miesto, kde budú chcieť tráviť svoj čas.


AKO ZARIADIŤ DETSKÚ IZBU?

OZDOBTE SVOJ INTERIÉR SAMOLEPKAMI - NAJOBĽÚBENEJŠIE MOTÍVY

AKO MODERNE ZARIADIŤ PREDSIEŇ – USPORIADANIE A INŠPIRÁCIA, KTORÁ VÁS POVZBUDÍ K ZMENE!

Čtěte rovněž: