Ako zariadiť detskú izbu?

Ako zariadiť detskú izbu?

Zariadenie detskej izby je pre rodičov skutočnou výzvou, pretože musia zabezpečiť, aby bola atraktívna a zároveň plne funkčná. Či už izba patrí chlapcovi alebo dievčaťu, je dôležité, aby priestor podnecoval predstavivosť a umožňoval rozvoj malého dieťaťa aj dieťaťa v školskom veku. Navrhnite detskú izbu tak, aby boli každodenné úlohy pre vaše dieťa jednoduchšie a priestor atraktívny. Ako ju teda zariadiť? Inšpiráciu nájdete v tomto článku!

Ako zariadiť detskú izbu – inšpirácia

Jedným z najdôležitejších prvkov usporiadania detskej izby sú steny. Pri zariaďovaní miestnosti dbajte na vhodný dizajn, ktorý priestor spestrí.

Vďaka doplnkom, ako sú nálepky na stenu, získa detská izba estetický vzhľad a určite sa bude páčiť každému drobcovi. Pri vyberaní doplnkov nezabudnite na to, že by mali korešpondovať aj so záľubami dieťaťa.

Ďalšou možnosťou je tapeta. Detská izba, v ktorej sú steny pokryté jedným vzorom alebo motívom, bude mať jednotný a atraktívny štýl. Najlepšie je zvoliť tapetu tak, aby ladila s ostatnými prvkami – nábytkom alebo kobercom. Tapety a nálepky nájdete v ponuke Coloray.

Ako zariadiť detskú izbu – inšpirácia

Obľúbeným riešením detských izieb malých detí alebo detí v školskom veku je rozdelenie priestoru na jednotlivé zóny. Priestor je tak vyčlenený na špecifické úlohy: zábavu, učenie, spánok.

  • V zóne na učenie by mal byť pracovný stôl a ďalšie prvky, ktoré dieťa motivujú k efektívnemu učeniu.
  • V zóne na spanie je dôležitým prvkom posteľ – v detských izbách, ktoré zdieľa viac detí, sú veľmi obľúbené poschodové postele.
  • V hernej zóne sa vyplatí umiestniť škatuľu na hračky a iný nábytok, ktorý bude prispôsobený individuálnym potrebám rodičov a zároveň bezpečný pre dieťa. Vďaka tomu bude interiér krásny aj funkčný.

Ako vymaľovať detskú izbu – inšpirácia

V detskej izbe často vidíme farebné steny. Medzi nápadmi ich usporiadania stále prevláda klasická maľba. Hoci doplnky, ako sú tapety alebo nálepky, vytvárajú originálny dizajn, na internete nájdete množstvo odtieňov farieb, ktoré vyhovujú potrebám vášho dieťaťa. Pri zariaďovaní miestnosti dbajte na výber bezpečných farieb.

Hoci je biela farba najjednoduchším riešením, v detskej izbe sa osvedčiť nemusí. Je to miesto určené na hranie, preto si pozornosť zaslúžia pestrejšie detské interiéry. Bielu farbu treba nahradiť inými atraktívnymi farbami alebo ju oživiť doplnkami.

Ako vymaľovať detskú izbu – inšpirácia

Modrá detská izba ponúka rôzne štýlové riešenia. Za zmienku stojí aj zelená farba. Detská izba sa tak premení na príjemné miesto na učenie a hranie.

Obľúbená je aj sivá detská izba – hoci sa môže zdať, že ide o fádny dizajn, na internete nájdete množstvo nápadov a inšpirácií pre takéto detské interiéry pre deti všetkých vekových kategórií.

Izbu môžete oživiť doplnkami. Zaujímavé osvetlenie premení detskú izbu na nádherné miesto. Svietidlá sú pre dieťa nielen zdrojom svetla, ale aj vynikajúcou dekoráciou. Fotorámiky sú do miestnosti, akou je detská izba, taktiež ideálnou dekoráciou.

Ako zariadiť detskú izbu – inšpirácia

Miestom, kde si môžete vytvoriť svoj vysnívaný dizajn, je IKEA. Vďaka doplnkom získa detská izba úžasný dizajn a nábytok jej dodá štýl. Zariadenie vyberajte spolu s dieťaťom – nezabudnite, že práve vaše dieťa bude miestnosť využívať najčastejšie. Pozrite sa, koľko inšpirácií pre váš domov sa skrýva v detskej mysli!

Ako zariadiť malú detskú izbu?

Veľkou výzvou pre rodičov je malý priestor. Ako zariadiť úzku detskú izbu? Venujte pozornosť farbám stien. Svetlejšie miestnosti sú opticky väčšie. Usporiadanie nábytku by malo byť čo najviac prispôsobené dostupnému priestoru. Našou úlohou je tiež nájsť vhodné miesto na uloženie predmetov, ako sú hračky.

Čo teda priestor zväčší?

  • Koberec.
  • Svetlé farby.
  • Police – môžete na ne umiestniť hračky.
  • Poschodová posteľ – ušetrí miesto.

Začnite so základnými potrebami, teda nábytkom. Posteľ a písací stôl sú neoddeliteľnou súčasťou detskej izby. Ideálnym riešením je kompaktný nábytok.

Ako zariadiť detskú izbu – inšpirácia

Detská izba v podkroví – ako ju zariadiť?

O izbe v podkroví sníva každé dieťa. Inšpirácií je tu neúrekom – interiéry v podkroví môžu byť krásne, ak zvolíte správne farby pre danú miestnosť a usporiadanie nábytku:

  • vyhnite sa intenzívnym farbám v blízkosti skosenia stien,
  • skosenie využite napríklad na vytvorenie šatníka,
  • stavte na prírodný dizajn, napríklad farby dreva.

Je dôležité, aby stôl a zvyšok nábytku, ako aj hračky, boli umiestnené tak, aby počas detských aktivít nezasahovali do skosenia. Dieťa tak získa pohodlný priestor.

Detská izba v podkroví – ako ju zariadiť?

Spálňa a detská izba v jednom

V prípade malých detí môže ako detská izba slúžiť spálňa rodičov. Pri voľbe tohto riešenia dbajte na to, aby sa detský nábytok nestal hlavným prvkom interiéru. Dieťa sa čoskoro presťahuje do detskej izby, preto je vhodné zachovať súčasný štýl. Na starostlivosť o batoľa postačí detská postieľka a niekoľko doplnkov a rodičia nie sú nútení meniť štýl svojej spálne. Vhodný dizajn vytvorí niekoľko fotografií s vaším dieťaťom. Nábytok a farbu stien nechajte na neskôr.


AKO ZARIADIŤ SPÁLŇU V ŠKANDINÁVSKOM ŠTÝLE? SKONTROLUJTE A NECHAJTE SA INŠPIROVAŤ KU ZMENE

MALÁ SPÁLŇA – MODERNÉ USPORIADANIE A INŠPIRÁCIE NA MÓDNU VÝZDOBU

OZDOBTE SVOJ INTERIÉR SAMOLEPKAMI - NAJOBĽÚBENEJŠIE MOTÍVY

Čtěte rovněž: