Ako moderne zariadiť predsieň – usporiadanie a inšpirácia, ktorá vás povzbudí k zmene!

Ako moderne zariadiť predsieň – usporiadanie a inšpirácia, ktorá vás povzbudí k zmene!

Chodba je vizitkou celého domova. Je to prvá miestnosť, ktorú hostia uvidia, a preto je veľmi dôležité, aby bola navrhnutá nielen funkčne, ale aj reprezentatívne. Predsieň má byť štýlovým vstupom do celého domu. Poradíme vám, ako zariadiť vstupnú halu tak, aby dokonale zapadla do interiéru vášho domova.

Nápad na modernú predsieň

Na otázku, ako zariadiť elegantnú predsieň, neexistuje jedna odpoveď! Usporiadanie predsiene závisí od viacerých faktorov, napríklad od jej veľkosti, tvaru a predovšetkým od vkusu a štýlu členov domácnosti. Pri navrhovaní predsiene je dôležité pamätať na to, že nejde iba o miesto na kabáty a topánky. Vstupná hala je ideálna na realizovanie jedinečných nápadov a inšpirácií, ktoré sa nemusia vždy zhodovať s ostatnými priestormi vo vašej domácnosti.

Ako moderne zariadiť predsieň

Aké farby stien sa najlepšie hodia do chodby?

Ak premýšľate o tom, ako vymaľovať chodbu, najprv sa pozrite na ostatné farby stien vo vašej domácnosti. Predsieň by sa mala niesť v podobnom duchu!

Malá predsieň v byte je často príliš tmavá, a preto by mali byť steny vymaľované v svetlých a pastelových odtieňoch. Béžová, krémová a biela opticky zväčší každú úzku predsieň. Svetlá chodba je navyše fantastickým základom pre zariadenie v industriálnom, glamour alebo klasickom štýle.

Nápad na modernú predsieň

Ak máte doma veľkú chodbu, použite viacero farieb v jednom farebnom tóne. Keďže sa nemusíte starať o správne osvetlenie, môžete sa s farebnou schémou trochu vyšantiť. Paleta tyrkysovej, modrej a hnedej bude určite vyzerať nádherne. Týmto spôsobom môžete spestriť akékoľvek usporiadanie a predsieň v tmavej farbe bude vyzerať moderne a módne.

Štýlový nábytok a svetelné body v predsieni

Nábytok v predsieni by mal plniť praktické a estetické funkcie. Ak ich vhodne zladíte, uľahčí vám to každodenné činnosti.

Vhodná je šatníková skriňa na mieru (napr. šatníky od spoločnosti Komandor). Môžete do nej ľahko uložiť sezónne vrchné oblečenie a mnoho ďalších užitočných predmetov, ako napríklad vysávač alebo mop.

Ako moderne zariadiť predsieň

Do vstupnej haly sa hodí skrinka so sedadlom a úložnou funkciou a komoda, ktorá nám umožní ľahký prístup ku kľúčom, vôdzke alebo peňaženke. Nenahraditeľným doplnkom je aj módne zrkadlo v blízkosti vstupných dverí.

Osvetlenie predsiene nie je jednoduchá záležitosť. V malej chodbe preto dbajte na rovnomerné rozmiestnenie osvetlenia, aby sa svetlo dostalo do každého priestoru a opticky ho zväčšilo. Na druhej strane sú vo veľkej chodbe ideálne moderné závesné svietidlá a módne lustre.

Podlaha v predsieni – keramická dlažba, panely a koberce

Ideálna podlaha do predsiene je trvanlivá, odolná voči oderu, vlhkosti a nečistotám. Predovšetkým by sa mala dať ľahko čistiť. Dlažba do predsiene vyrobená z kvalitného materiálu je dobrá voľba, ale nie každý má rád pocit chladu pod nohami.

Pre svoje úžitkové a vizuálne vlastnosti sú veľmi obľúbené aj panely. Nezabudnite však investovať do materiálu s dobrými parametrami. Na chodbe by nemali byť panely s ľahko zotierateľnou vonkajšou vrstvou.

Nápad na modernú predsieň

Koberce s vlasom môžu byť v tomto prípade veľmi problematické, ale oplatí sa zvážiť vinylové koberce, ktoré sú vyrobené z polyesteru, a sú preto veľmi odolné a ľahko udržateľné v čistote.

Kreatívna nástenná dekorácia do predsiene

Trh s dekoratívnymi predmetmi nám umožňuje kúpiť množstvo krásnych dekorácií na výzdobu predsiene. Módne drevené zrkadlá, kreatívne obrázky a rodinné fotografie v originálnych rámoch. Fototapety s jedinečnými vzormi alebo plagáty vo vintage štýle môžu byť tiež skvelou voľbou na výzdobu stien chodby. Vhodné sú aj prírodné akcenty, t. j. prútené košíky, drevené vešiaky alebo háčiky a voňavé levanduľové vrecúška.

Kvalitné tapety do predsiene s originálnymi vzormi

Pri výbere tapety alebo samolepky do predsiene by ste sa mali riadiť kvalitou materiálu, z ktorého sú vyrobené. Odolný, ľahko čistiteľný materiál, ako v prípade vinylových tapiet s vliesovým podkladom, sa dobre hodí na chodbu. ktorá sa ľahko zašpiní.

Ako moderne zariadiť predsieň

Vďaka množstvu vzorov tapiet na chodbu si každý nájde vzor, ktorý bude v modernom interiéri vyzerať skvele. V úzkej chodbe sa na optické zväčšenie priestoru hodia tapety so zvislými pruhmi alebo s imitáciou dreva (drevené obloženie). Vo veľkej vstupnej hale však bude tapeta krajiny vyzerať nádherne.

Usporiadanie predsiene, ktoré ohromí vašich návštevníkov

Pamätajte, že prvý dojem je najdôležitejší! Dizajn nábytku v predsieni nemusí byť obyčajný a nudný. Usporiadanie chodby by malo odrážať náš štýl a vkus. Je dôležité, aby celok pôsobil esteticky a príjemne. Skúste si prehliadnuť rôzne stránky na internete, ktoré ponúkajú kreatívne spôsoby usporiadania tejto miestnosti v akomkoľvek štýle.


AKO ZARIADIŤ SPÁLŇU V ŠKANDINÁVSKOM ŠTÝLE? SKONTROLUJTE A NECHAJTE SA INŠPIROVAŤ KU ZMENE

AKO ZARIADIŤ DETSKÚ IZBU?

AKO ZARIADIŤ OBÝVAČKU S KUCHYŇOU?

Čtěte rovněž: