Kuchyňa v priemyselnom štýle – ako ju zariadiť?

Kuchyňa v priemyselnom štýle – ako ju zariadiť?

Je čas na kompletnú rekonštrukciu kuchyne, alebo len chcete osviežiť jej vzhľad? Možno vás osloví práve jednoduchosť a funkčnosť kuchyne v priemyselnom štýle! Napovieme vám, ako v niekoľkých krokoch vytvoriť modernú atmosféru v priemyselnej verzii.

Tipy na navrhovanie funkčnej kuchyne v priemyselnom štýle

Priemyselný (industriálny štýl) je trend, ktorý nikdy nepominie! Existuje len málo miest, ako je práve kuchyňa, kde táto estetika vyzerá skutočne dobre. Krása a skromné prevedenie tejto štylizácie vyzerá na kuchynských stenách veľmi elegantne a bezchybne.

Veľmi dôležitú úlohu pri navrhovaní kuchyne v priemyselnom štýle budú mať materiály a textúry. Interiéry v priemyselnom štýle spravidla obsahujú špecifické syntetické a prírodné materiály. Patria medzi ne napríklad tehly, kameň, kov (chróm, meď, mosadz, oceľ), drevo, betón, sklo a keramika.

kuchyňa v priemyselnom štýle

Otvorené priestory, šedé steny a drevené podlahy

Kuchyňa v priemyselnom štýle sa vyznačuje veľkosťou priestoru a vysokými stropmi. Takýto „vzdušný“ charakter bude základom pre výzdobu akéhokoľvek priestoru v priemyselnom štýle.

Farby v kuchyni v priemyselnom štýle budú založené predovšetkým na šedej, hnedej, bielej alebo čiernej palete farieb – súvisiace s odtieňmi materiálov použitých v projekte. Drevená alebo betónová podlaha skvele zapadne do celého usporiadania.

Nábytok v priemyselnom štýle

Kuchyne v priemyselnom štýle nepotrebujú príliš veľa nábytku. Musia však mať veľký úložný priestor a musia sa vyznačovať jednoduchými líniami – bez zbytočných dekorácií. Musia byť jednoduché a strohé. Stojí za to staviť na kuchynský nábytok vyrobený z priemyselných materiálov, ako je napríklad nehrdzavejúca oceľ. Hladké oceľové povrchy budú perfektne ladiť s hrubými textúrami tehál a kameňa. Stojí za to dať na nábytok betónovú alebo drevenú dosku stola, ktorá dodá priestoru elegantnú sofistikovanosť a praktickosť.

kuchyňa v priemyselnom štýle

Význam osvetlenia v kuchyniach v priemyselnom štýle

Voľba osvetlenia je dôležitým krokom pri navrhovaní kuchyne v tomto štýle. Je ale tiež veľmi vzrušujúca, pretože tento krok nám umožňuje väčšiu kreativitu.

Pri výbere osvetlenia zvoľte tlmenú paletu farieb a zamerajte sa na materiály, ako je napríklad oceľ, meď a mosadz. Obľúbenou a klasickou možnosťou sú čierne visiace lampy, ktoré v kombinácii s osvetlením v skriniach alebo s reflektormi vytvoria vynikajúcu osvetľovaciu schému. Dlhé, závesné kuchynské lampy fantasticky zapadnú do priemyselného štýlu kuchyne.

Tiež stojí za to popremýšľať o kúpe lámp v štýle vintage z bývalých komerčných miestností. Možno ich ľahko nájsť na internetových aukciách a blších trhoch. Ich vzhľad posilní priemyselný charakter kuchyne.

kuchyňa v priemyselnom štýle

Zdôraznite strohú výzdobu modernými doplnkami

Kuchyne v priemyselnom štýle majú pomerne jemné usporiadanie a na pozadí iných štylizácií vyzerajú skromne, ale niekedy stojí za to spestriť ich priestor a pridať odvážne dekorácie.

Potlač na plátne s abstraktným motívom vo svetlých farbách bude jedinečným doplnkom, ktorý určite vynikne na pozadí tmavších odtieňov takejto kuchyne.

Za zváženie stojí aj použitie veľkej dosky na stene, na ktorú môžete pripínať lístočky s odkazmi a pripomienky – takýto módny doplnok dodá interiéru časť našej osobnej kreativity a prelomí tým asketický vzhľad celého priestoru.

kuchyňa v priemyselnom štýle

V sortimente nášho obchodu nájdete aj samolepky na chladničku. Napriek tomu, že nejde o často používanú dekoráciu v loftových usporiadaniach, môžeme vás uistiť, že vďaka takémuto doplnku, napr. s motívom dreva alebo rastlín, získa vaša kuchyňa jedinečný vzhľad a originálny charakter.

Kuchyňa v priemyselnom štýle v kombinácii so starými a novými doplnkami sa stane dokonalým interiérom na varenie, relaxáciu a spoločenské stretnutia.


AKO ZARIADIŤ OBÝVAČKU S KUCHYŇOU?

AKO NAMONTOVAŤ SKLENENÉ PANELY V KUCHYNI? 

Čtěte rovněž: