Ako na renováciu bytu? Osvedčené a lacné spôsoby na krásne a módne zariadenie.

Ako na renováciu bytu? Osvedčené a lacné spôsoby na krásne a módne zariadenie.

Lacná rekonštrukcia bytu? Znie to ako paradox, ale nové a nenákladné zariadenie kuchyne alebo obývačky je trendom posledných rokov. Priaznivci módnych interiérov čoraz častejšie hľadajú riešenia, ktoré za nízku cenu robia veľký dojem. Aké sú možnosti a na čo si dať pozor, keď chcete osviežiť svoj byt za málo peňazí?

Rekonštrukcia nábytku pomocou samolepiek

Vhodne zvolené a dobre prilepené nábytkové polepy môžu zásadne zmeniť vzhľad aj veľmi starého nábytku. Môžete nimi polepiť celý nábytok alebo si zvoliť len niektoré povrchy, vybrať si z mnohých vzorov a farieb, skrátka – urobiť akékoľvek zmeny! Samolepiaci nábytkový polep je jednoduchý a rýchly spôsob, ako urobiť zo starého nábytku úplne nový. Ak si chcete len zatraktívniť nejaký kus nábytku, jednoducho ho obnoviť alebo prispôsobiť, napr. do detskej izby, rozhodnite sa pre samolepky na šatník. Trhákom sú aj samolepky na dvere, ktoré urobia z dverí výrazný dekoratívny prvok v miestnosti.

Rekonštrukcia nábytku pomocou samolepiek

Nový vzhľad kuchyne – ako osviežiť srdce domova?

Aj tu vám môže znovu pomôcť polep na kuchynský nábytok, ktorý poskytne starým skrinkám nový módny vzhľad. Ale toto nie je jediný spôsob, ako dodať kuchyni nový vzhľad. Zvážte takisto natretie dlažby špeciálnou farbou alebo jej pokrytie plávajúcou podlahou. Steny môžete taktiež vynoviť nielen maľovaním, ale aj výberom správnych obkladov do kuchyne na stenu medzi skrinkami. Hitom posledných rokov sú nástenné hodiny s kuchynskými motívmi: moderné a sklenené, ideálne na udržanie čistoty. Priestor nad jedálenským stolom môžete vyzdobiť samolepkami na stenu.

Fototapety do každého interiéru

Je to spoľahlivý spôsob, ako zmeniť každú miestnosť na nepoznanie! Vďaka fototapete môže byť vaša miestnosť útulná a získať nový vzhľad – romantický, detský, kancelársky – a dokonca môžete miestnosť opticky zväčšiť pomocou priestorových fototapiet. Veľa možností a neuveriteľné množstvo vzorov uspokojí aj tých najnáročnejších dekoratérov.

Oblečte svoje steny – obrazy, samolepky, výzdoba

Ako zmeniť vizáž stien rýchlo a za málo peňazí? Nielen vďaka maľovaniu dosiahnete najlepší výsledok! Čo sa týka výzdoby steny v obývačke, dokonale sa osvedčili rôzne druhy obrazov alebo nástenných hodín – sú nielen krásne, ale aj praktické. Obrazy do obývačky môžu vytvoriť zaujímavú galériu, ktorá sa líši nielen štýlom, ale aj formou. Veľmi módna je nástenná výzdoba, napr. so zvieracími motívmi. Opäť v móde sú aj makramé.

obrazy, samolepky, výzdoba

Naopak do spálne sa perfektne hodia fotografie na plátne, napr. rodinné, ktoré vytvoria osobnú a intímnu atmosféru. Obrazy do spálne si môžete vybrať vo forme priestorových dekorácií alebo tradičné so svetlými a upokojujúcimi motívmi. V poslednej dobe sú taktiež veľmi obľúbené lapače snov, ktoré môžete zavesiť na stenu alebo dvere.

Ako vidíte, môžete lacno, avšak pôsobivo, osviežiť interiér a zároveň sa pohrať s dekoráciami alebo sa rozhodnúť pre menší „facelift“ stien. Obrazy na steny, nábytkové polepy alebo samolepky na dveremaličkosti, vďaka ktorým získa prázdna stena charakter a starý nábytok dostane druhý život. Určite stojí za to vyskúšať všetko, aby ste si vytvorili svoj vlastný domov a užili si čas strávený doma.


 OBRAZ NA PLÁTNE – POTLAČENÉ DEKORÁCIE

 OBRAZY VYTLAČENÉ NA PLÁTNE SÚ PERFEKTNÉ DO KLASICKÝCH INTERIÉROV

Čtěte rovněž: