Prednosti skla nahrádzajúceho obklady v kuchyni, alebo sklenené kuchynské panely

Prednosti skla nahrádzajúceho obklady v kuchyni, alebo sklenené kuchynské panely

Po celé desaťročia sme boli zvyknutí na kuchynské steny obložené keramickými obkladmi. Mohlo by sa zdať, že je to ideálne riešenie pre každý domov. A aj keď sa nám všetkým tento typ prevedenia páči, existujú oveľa lepšie riešenia. Sklo namiesto obkladov v kuchyni má svoje nepopierateľné prednosti, ktoré sa budeme snažiť stručne prezentovať v tomto článku. Zistite, prečo by ste sa po výmene obkladov za sklenené panely už nikdy nechceli vrátiť k tradičným obkladom!

Sklenené panely – estetické hodnoty

Hovorí sa, že proti gustu žiaden dišputát, ale v prípade sklenených panelov stojí za to sa tejto otázke venovať. Na rozdiel od tradičných kuchynských obkladov, sklo na stene   ponúka oveľa viac možností usporiadania, pretože ho môžeme ľubovoľne navrhnúť. Dnes už nikoho neprekvapujú fototapety na skle v kuchyni, na ktoré môžeme umiestniť obľúbenú rodinnú fotografiu, snímku šťavnatého ovocia, aromatických kávových zŕn alebo voňavých bylín. 

Sklenené panely – estetické hodnoty

Hoci vzhľadom k tematike povzbudzujúcej chuť k jedlu a kulinársku predstavivosť sú vyššie uvedené vzory volené najčastejšie, veľa ľudí stále volí malebné krajiny alebo farebné abstrakcie – možnosti v tomto smere sú nekonečné, takže si každý príde na svoje! Okrem toho lesklý povrch sklenených panelov poskytuje vašej kuchyni minimalistickú eleganciu a prvotriedny dizajn. 

Ladí to dobre s bodovým osvetlením, namontovaným zospodu kuchynských skriniek a populárnym riešením v podobe LED pásikov, zvyčajne umiestnených tesne nad kuchynskou doskou – takto plocha panelov získava dodatočný lesk, pretože sa na nich svetla ligotajú z bezprostrednej blízkosti a vytvárajú zaujímavé odrazy. Vaša kuchyňa bude doslova žiariť čistotou!

Pohodlné a praktické sklo v kuchyni

Existuje dobrý dôvod, prečo sa pri výrobe sklenených panelov používa vysoko kvalitné tvrdené sklo, ktoré zaisťuje odolnosť proti akémukoľvek poškodeniu a poškriabaniu. Ide teda o mimoriadne bezpečný výrobok, ktorý by po namontovaní na stenu nemal prasknúť. Tieto panely sa zvyčajne montujú tesne nad kuchynskou doskou, kde sa môžu ľahko zašpiniť a postriekať. 

Našťastie sa vďaka hladkému povrchu skla usadzuje na paneloch, na rozdiel od hrubších obkladov, oveľa menej nečistôt, o úmorných škárach ani nehovoriac. Takže so sklenenými panelmi vo svojej kuchyni ušetríte veľa času pri čistení stien a chvíle navyše môžete využiť na kulinárske experimentovanie. 

Pohodlné a praktické sklo v kuchyni

Navyše bude vaša kuchyňa hygienickejšia, pretože baktérie nebudú mať priestor, aby sa hromadili v ťažko prístupných zákutiach, z ktorých je takmer nemožné ich úplne dezinfikovať v prípade použitia obkladov a škár. Majte tiež na pamäti, že svetlé škáry po rokoch používania zožltnú, a tým skazia váš kulinársky kútik – so sklenenými panelmi vás celkom iste nič také nečaká. O udržiavaní čistoty ani nehovoriac – v sklenenej kuchyni jej dosiahnutie a udržiavanie bude oveľa jednoduchšie ako pri použití iného materiálu. Stačí len jeden čistiaci prostriedok a vlhký uterák alebo handrička a všetko bude okamžite žiariť! Je to nielen finančná úspora (na chemikáliách), ale aj, a možno predovšetkým, času.

Sklo v kuchyni – moderná estetika a veľký prínos

Niet divu, že sklo v kuchyni získava stále viac priaznivcov a je stále viac obľúbenejšie. Táto módna forma kuchynského povrchu sa používa ako v moderných, tak aj v tých tradičnejších kuchyniach, pretože sa hodí doslova všade. Vyskúšajte ju aj vo svojom byte a presvedčíte sa, že každodenná príprava jedál a kuchynské práce budú oveľa príjemnejšie!

Srdečne vás pozývame!


 NAJVIAC PREHLIADANÉ MIESTA V KUCHYNI

NAJOBĽÚBENEJŠIE MOTÍVY NA KUCHYNSKÝCH SKLENENÝCH PANELOCH

Čtěte rovněž: