Najviac prehliadané miesta v kuchyni

Najviac prehliadané miesta v kuchyni

Kuchyňa je často skutočným srdcom mnohých domácností. Práve tu trávime čas spoločným varením, jeme alebo sa rozprávame pri šálke rannej kávy… Aby sme zaistili príjemnú výzdobu a zároveň zabezpečili pohodovú atmosféru v kuchyni, musíme si do miestnosti zadovážiť vkusné dekorácie. V tomto článku predstavíme jednoduché a neobvyklé riešenia, ktoré rozžiaria akúkoľvek kuchyňu!

Riešenia pre každú kuchyňu

Uvedomujeme si, že každá kuchyňa je úplne iná. Všetky však majú spoločné prvky a preto sme presvedčení, že naše návrhy budú vhodné aj do vášho bytu.

Sklenené panely

Využime voľné priestory, ktoré si žiadajú výzdobu. Jedným z nich je priestor medzi pracovnou doskou a závesnými kuchynskými skrinkami – namiesto typických dlaždíc tu môžete umiestniť sklenený panel s vkusnou grafikou alebo fotografiou. V kuchyniach prevládajú jarné kvetinové motívy, šťavnaté chutné ovocie a zelenina, aromatické bylinky a kávové zrná. Okrem toho sú sklenené panely praktickým riešením, pretože ich hladký povrch sa veľmi ľahko čistí a akékoľvek nečistoty sa dajú ľahko utrieť.

Samolepky na chladničku

Samolepky na chladničku

V dnešnej dobe si nedokážeme predstaviť kuchyňu bez chladničky. Často ju však aj naďalej nechávame tak, ako sme ju kúpili v obchode. A to je chyba, môžete predsa zaujímavo využiť povrch chladničiek ako priestor na štýlové dekorácie. Odporúčame samolepky na chladničky, ktoré sa jednoducho nalepujú a umývajú a takisto okamžite oživia každú kuchyňu. Samozrejme, nálepky prispôsobíme rozmerom vašej chladničky vrátane výrezov pre rukoväte tak, aby pokrývali celý povrch dverí. Zaručujeme úžasný výsledok. Len aby sme nezačali kvôli týmto samolepkám príliš často pozerať do chladničky!

Sklenené dosky na krájanie

Pri zariaďovaní našej kuchyne často zabúdame, že potrebné kuchynské doplnky môžu mať aj dekoratívnu funkciu. K takýmto doplnkom patrí aj doska na krájanie, ktorá predsa nemusí byť nudná! Sklenená doska na krájanie s tlačenou grafikou jednoducho vylepší vzhľad vašej kuchyne a krájanie potravín nadobudne nový rozmer! Navyše sa na rozdiel od bežných drevených dosiek veľmi ľahko udržujú v čistote a neabsorbujú pachy. Sú dostupné v rôznych veľkostiach a vzoroch – od abstraktných tvarov až po kvetinové vzory a malebné krajiny.

Sklenené hodiny

Sklenené hodiny

Čas môže počas varenia ubiehať veľmi rýchlo. Najmä počas tejto činnosti potrebujeme mať často všetko pod kontrolou a presne odmerať čas varenia cestovín, pečenia cesta alebo dusenia zeleniny... Na tento účel sa budú hodiť sklenené hodiny, ktoré originálnym spôsobom spestria stenu v kuchyni, pretože na sklenený číselník môžete vytlačiť akúkoľvek grafiku – s panorámou mesta, krásnymi zvieratami alebo slávnymi pamiatkami.

To sú len príklady riešení, ktoré môžeme použiť v každej kuchyni. Určite sa rozhodnite aspoň pre jedno z nich. Radi vás u nás uvítame!


 Súvisiace články:

NAJOBĽÚBENEJŠIE MOTÍVY NA KUCHYNSKÝCH SKLENENÝCH PANELOCH

RECEPT NA MODERNÚ KUCHYŇU

 

Čtěte rovněž: