Spálňa v štýle glamour – spôsoby, ako navrhnúť luxusný priestor

Spálňa v štýle glamour – spôsoby, ako navrhnúť luxusný priestor

Spálňa je jediná miestnosť v domácnosti, ktorá sa zvyčajne spája s relaxáciou a pohodlím. Je to priestor, kam sa utiekame od každodenného zhonu, preto je veľmi dôležité, aby bol navrhnutý podľa nášho vkusu. Špeciálne pre milovníkov tejto sofistikovanej estetiky sme pripravili malý návod, ako navrhnúť spálňu v štýle glamour.

Čo robí spálňu glamour?

Glamour spálňa je luxusný priestor, často zariadený v žiarivých farbách a bohatej posteľnej bielizni. Výzdoba tejto miestnosti sa vyznačuje luxusom a extravaganciou, často sa používajú drahé materiály, ako je mramor alebo plátkové zlato. Glamour spálňu spopularizovali celebrity, ktoré začali zdieľať fotografie zobrazujúce ich bohaté spálne, často používané na propagáciu najnovších módnych trendov alebo módnych produktov. Tým sa začal trend navrhovania spální plných luxusných a elegantných doplnkov.

Glamour spálňa – ako ju zariadiť?

Existuje veľa možností ako usporiadať spálňu v glamour štýle! Ak milujete kovové doplnky, prešívané opierky hlavy alebo štýlové lustre, ktoré pôsobia luxusným dojmom, potom je pre vás glamour dekor to pravé!

Farebné prevedenie spálne v glamour štýle

Ak chcete dosiahnuť čo najluxusnejší vzhľad spálne, je najlepšie použiť svetlú a prirodzenú paletu farieb. Hovoríme o odtieňoch béžovej a sivej, ktoré budú vyzerať skvele buď na stene, alebo ako dekorácie. Dajú sa tiež ľahko kombinovať s inými farbami, napríklad keď chceme do miestnosti vniesť odvážnejšie, tmavšie doplnky.

Spálňa v štýle glamour

Obľúbené je aj použitie pastelovej ružovej farby. Táto farba nemusí byť to pravé pre každého, ale v kombinácii so zlatými a bielymi doplnkami bude spálňa vyzerať veľmi luxusne.

Uvažujete aj o odvážnejších farbách? Samozrejme! Sýte odtiene slivkovej, červenej alebo fialovej sú ideálne pre spálňu v glamour štýle. Tieto farby odporúčame kombinovať s o niečo svetlejšími látkami a bohatým osvetlením.

Skvostná posteľ so zaujímavými detailmi

Kľúčovým bodom pri zariaďovaní glamour spálne je výber vhodnej postele. Ak jej chcete dodať luxusný vzhľad, oplatí sa investovať do kvalitnej postele s krásnym čelom, napr. čalúneným, prešívaným kryštálmi, velúrom, špeciálne vyrezávaným v klasickom štýle.

Viacfarebné prikrývky a dekoratívne vankúše

Štýlová glamour spálňa sa nezaobíde bez exkluzívnych doplnkov na posteli. Posteľná bielizeň z mäkkého a hladkého zamatu dokonale poslúži ako luxusná dekorácia. Umiestnite na posteľnú bielizeň jemné prikrývky (napr. umelé kožušiny alebo prikrývky z pašmíny) a veľa vankúšov s rôznymi textúrami a farbami, aby ladili s výzdobou.

Spálňa v štýle glamour

Ohromujúci luster je základ

Luxusné osvetlenie by nemalo chýbať v žiadnej glamour spálni. Ústredným bodom aranžmánu by mal byť pôsobivý a lesklý luster, ktorého krištáľové doplnky dokonale odrážajú svetlo. Vďaka tomu bude spálňa počas dňa žiariť farbami slnečných lúčov.

Množstvo dodatočného osvetlenia v glamour spálni závisí od jej veľkosti. V ideálnom prípade by malo svetlo dosiahnuť do všetkých rohov. Preto sa oplatí umiestniť ďalšie lampy na nočné stolíky alebo zavesiť extravagantné nástenné svietniky. Ak je spálňa veľká, vysoká stojacia lampa so zaujímavým podstavcom a tienidlom dokonale osvetlí celú miestnosť.

Zvýraznite svoju stenu – ukážte svoj štýl!

Stena za posteľou je ideálnym miestom na zvýraznenie usporiadania spálne. Nad čelom postele sa napríklad oplatí:

  • Vytvoriť nástennú galériu so svojimi obľúbenými grafikami alebo fotografiami. Obrazy na skle, vintage plagáty alebo monochromatické fotografie vo veľkých krásnych rámčekoch budú na tento účel ideálny;

  • Nalepte dekoratívnu tapetu ladiacu s originálnym vzorom, ktorý sa stane ústredným bodom celého priestoru;

  • zaveste veľké dekoratívne zrkadlo v zaujímavom ráme alebo niekoľko menších zrkadiel v zlatom ráme;

  • namontujte dekoratívne lišty alebo dekoratívne omietky na jednu stenu alebo do celej miestnosti.

Spálňa v štýle glamour

Hlavne s mierou!

Glamour spálňa sa vyznačuje luxusom, ale aj tu je potrebné dbať na striedmosť. Predovšetkým stojí za to venovať osobitnú pozornosť kombinácii dekoratívnych prvkov. Nevhodne zvolené prvky nebudú plniť úlohu elegancie a interiér bude pôsobiť gýčovo a prezdobene. Snažte sa zamerať na jednu alebo dve farby, aby bolo rozloženie konzistentné a zároveň veľmi elegantné. Dúfame, že vám naše rady pomôžu splniť váš sen o projekte glamour spálne.

Čtěte rovněž: