Polepy na dvere – sila farby

Polepy na dvere – sila farby

Pri výbere fototapety na dvere do malej miestnosti nezabudnite, že na jednej strane by mala byť farebne zladená so štýlom interiéru, ale na druhej strane by nemala byť fádna. Je už dávno známe, že svetlé farby zväčšujú priestor, a tmavé zmenšujú. Takže stavte na samolepku, ktorá zobrazuje oblohu, slnko alebo prírodu.

Dobrým príkladom je polep na dvere s motívom mesta, na ktorom je vidieť ulicu ožiarenú slnkom alebo horskej krajiny s modrou oblohou v pozadí. Vizuálna úprava rozmerov miestnosti pomocou svetlých farieb a priestorového efektu je jednoduchým a štýlovým spôsobom, ako vdýchnuť malej miestnosti druhý život.

Niečo pre milovníkov tmavých farieb

Ak si chcete vybrať fototapetu na dvere do malej miestnosti a ste fanúšikom tmavej výzdoby, nemusíte sa úplne vzdať toho, čo sa vám páči. Aby ste však zabránili stiesnenému efektu, vyberte samolepku zobrazujúcu západ slnka alebo čiernobiely polep na dvere s priestorovým efektom, napríklad most a more v pozadí alebo pohľad na mesto vo večerných hodinách.

Vlastnosti vhodné na fototapety na dvere do malých miestností

Do malých miestností sa najlepšie hodia vertikálne samolepky. Dvere si tak nejako vynucujú tento druh polepu, ale je dobré na to pamätať pri výbere ďalších doplnkov. Vhodná bude tiež fototapeta na dvere zobrazujúca krajinu – mestá, hory, lúky, lesy. Čím je krajina rozsiahlejšia, tým väčší sa zdá byť priestor. Hĺbkový efekt dosiahneme aj tým, že použijeme samolepky zobrazujúce schody, ulice a mosty. Keď pozriete do diaľky, získate dojem širokej perspektívy, aj keď je miestnosť malá. Trojrozmernosť vytvárajú tiež tunely, chodby, priepasti a pohľady „z vtáčej perspektívy“.

Kde sa najlepšie osvedčia dverové polepy?

S malým priestorom sa najčastejšie stretávajú ľudia bývajúci v panelákoch, ale aj v rodinnom dome môže byť nejaká malá miestnosť. Polep na dvere s motívom lesa alebo hôr sa bude skvele vynímať v kancelárii. Dokonale zapadne do pracovného a výukového priestoru a zelená farba vám pomôže sa upokojiť a sústrediť. Panoráma mesta je dobrou voľbou do malej obývacej izby a dennej miestnosti.

Farebná fototapeta na dvere s priestorovým efektom sa bude dokonale hodiť aj do detskej izby a samolepka zobrazujúca západ slnka je absolútnou nutnosťou do malej spálne. V skutočnosti, ak zvolíte tento dekoratívny prvok vkusne, môžete ho použiť v každej miestnosti. Najdôležitejšie je, aby sa hodil do štýlu interiéru, nevyvolával pocit stiesnenosti namiesto zväčšenia priestoru.

Čtěte rovněž: