Biela kuchyňa – nápady, ktoré ukazujú, že neutrálne farby nikdy nevyjdú z módy

Biela kuchyňa – nápady, ktoré ukazujú, že neutrálne farby nikdy nevyjdú z módy

Biela kuchyňa je kvalita sama osebe. Túto farebnú schému možno posunúť akýmkoľvek smerom – od moderného usporiadania až po útulnejšie a klasickejšie. Pomocou textúr môžete vytvoriť teplú a priateľskú rustikálnu kuchyňu alebo sa rozhodnúť pre niečo elegantnejšie a odvážnejšie. Alebo možno zostať len pri bielom minimalistickom priestore? Existuje veľa možností, ako si vysnívanú bielu kuchyňu zariadiť. Dnes vám predstavíme niekoľko našich obľúbených nápadov na bielu výzdobu kuchyne a dokážeme, že táto farba vôbec nie je nudná!

Biela kuchyňa – inšpirácia

Tri základné vlastnosti bielej farby sú: krásna, nenáročná a univerzálna. Hodí sa jednoducho k akémukoľvek štýlu. Bude dokonalým pozadím pre akúkoľvek inú farbu, vzor alebo materiál. Hodí sa do každej miestnosti bez ohľadu na jej tvar, veľkosť a vzhľad.

Biely kuchynský nábytok

Biely kuchynský nábytok je trendom vo svete dizajnu. Nielenže pôsobí čisto a moderne, ale kuchyňa sa vďaka nemu zdá byť väčšia. Biely nábytok bude výborným neutrálnym základom pre naše nápady na usporiadanie, na ktorom sa budú vynímať všetky kuchynské doplnky.

Sen o modernej kuchyni splní biela kuchyňa s vysokým leskom. Tento veľmi praktický a univerzálny dizajn je už dlho súčasťou módy. Kuchynský nábytok s bielymi lakovanými prednými časťami bude perfektný v kombinácii so sklom, drevom a kovom.

Biela kuchyňa

Milovníkom tradičnejších riešení odporúčame klasický a retro kuchynský nábytok. Často je dodatočne ozdobený vitrínami, soklami a dekoratívnymi lamelami.

Biela kuchyňa – aké steny?

Biela farba vytvára čistý a moderný vzhľad, ktorý dokonale zapadá do každej domácnosti. Ak plánujete biely kuchynský nábytok, môžete sa na stenách trochu odviazať. Oplatí sa staviť na farby inšpirované farbami zeme. Hnedá, zelená a béžová. Ak vám záleží na výraznejšom akcente, bude ideálnym riešením použitie čiernej alebo tmavosivej farby.

Ďalším nápadom, ako zvýrazniť stenu s bielou zástavbou, je ozdobiť ju tapetou alebo obrazom. V kuchyni sa výborne uplatnia obrazy s rastlinnými motívmi alebo námety súvisiace s výživou. Pokiaľ ide o tapety, môžete sa odviazať a vybrať si tapety s tropickými motívmi alebo geometrickými vzormi.

Biela kuchyňa

V bielych kuchyniach sú veľmi obľúbené aj kuchynské panely. Vďaka nim bude vaša kuchyňa vyzerať estetickejšie a modernejšie. Na výrobu panelov sa používa mnoho rôznych materiálov, napríklad drevo, kov, sklo alebo vinyl. Všetky tieto materiály majú svoje výhody a nevýhody. Napríklad drevo je veľmi dobrý materiál, pretože dodáva miestnosti pekný, prirodzený vzhľad, zatiaľ čo kov jej dodáva priemyselný charakter.

Biela kuchyňa – aká pracovná doska?

Pred výberom farby pracovnej dosky pre bielu kuchyňu treba zvážiť niekoľko vecí. Najprv by ste si mali vybrať farbu pracovnej dosky, ktorá zodpovedá štýlu vášho domova a nespôsobuje vnútorné konflikty v usporiadaní (inými slovami: ak je váš dom udržiavaný v minimalistickom štýle, červená kuchynská doska môže celý projekt pokaziť).

Ak chcete, aby vaša kuchyňa vyzerala intenzívne a príťažlivo, je najlepšie zvoliť niečo iné ako bielu. Pozor! Ak sú vaše steny za bielym nábytkom zdobené výraznejšími akcentmi (čiže panel, tapeta, obkladačky), v takomto projekte bude najlepšie fungovať biela pracovná doska.

Medzi najobľúbenejšie riešenia v bielej kuchyni patrí kombinácia:

• biely kuchynský nábytok s drevenou pracovnou doskou
• biely kuchynský nábytok s čiernou pracovnou doskou
• kuchyňa s bielymi prednými časťami a sivou pracovnou doskou

Biela kuchyňa

Biela kuchyňa s drevenou pracovnou doskou

Snívate o klasickom kuchynskom dizajne, ktorý sa vám bude páčiť dlhé roky? Práve taká je biela kuchyňa a nadčasová drevená pracovná doska, ktorá vdýchne kuchyni charakter a prelomí jej sterilitu tým, že jej pridá trochu útulnosti a tepla.

Na rozdiel od mnohých iných materiálov možno drevené pracovné dosky konzervovať. Malé preliačiny, škrabance alebo škvrny možno napríklad obrúsiť a znovu naolejovať. To znamená, že drevené kuchynské dosky vyzerajú dlhšie ako nové. Drevo má aj antibakteriálne vlastnosti, čo je v kuchyni veľmi dôležité!

Ak nechcete investovať do drevenej pracovnej dosky, zaobstarajte si laminátovú pracovnú dosku vo farbe prírodného dreva, ktorá krásne doplní váš biely kuchynský nábytok.

Čiernobiela kuchyňa – nápady na moderné usporiadanie

Čiernobiele kuchyne sú nádherným spôsobom, ako vytvoriť moderný, štýlový a elegantný priestor. Kombinácia čiernej a bielej je totiž ideálna pre každý kuchynský projekt.

Biela kuchyňa

Biela kuchyňa, čierna pracovná doska – aké obklady?

Biela kuchyňa je v súčasnosti v móde a čierne pracovné dosky sú obľúbenou voľbou. Ale aké obklady použiť na dokončenie vašej kuchyne? Na výber je mnoho rôznych možností. Ak chcete, aby vaša kuchyňa vyzerala modernejšie, najlepšou voľbou môžu byť bridlicové alebo betónové obklady. Dodajú vašej kuchyni elegantný konečný vzhľad, ktorý je moderný a zároveň nadčasový. Ak však chcete, aby vaša nová biela kuchyňa pôsobila tradičnejším dojmom, najlepšou voľbou môžu byť porcelánové alebo keramické obklady v svetlejších odtieňoch.

Biela kuchyňa s čiernou pracovnou doskou – aká podlaha?

Existuje mnoho rôznych typov podláh, ktoré sa najlepšie hodia do tohto typu kuchyne. Výber by mal závisieť od vašich osobných preferencií a ostatnej výzdoby miestnosti.

Niektorí z nás uprednostňujú tvrdé drevo, pretože vyzerá tradičnejšie a klasickejšie, ale môže byť pomerne drahé. Vinyl sa často používa ako alternatíva, pretože je lacnejší a ľahko sa čistí, ale nemá taký prirodzený vzhľad ako prírodné drevo.

Biela kuchyňa

Obklady predstavujú jednoduchý a rýchly spôsob, ako dodať vašej kuchyni štýl. Ponúkajú možnosť výberu prírodného kameňa alebo farebných doplnkov, ktoré môžu krásne ovplyvniť celé usporiadanie. Pre bielu kuchyňu a čiernu pracovnú dosku sa najčastejšie vyberajú obklady vo farbách alebo so vzormi:

  • biela
  • čierna
  • šachovnica
  • imitácia betónu
  • terrazzo sivá
  • imitácia mramoru

Bielo-sivá kuchyňa – ako ju zaujímavo usporiadať?

Kuchyne v bielej a sivej farbe sú skvelým spôsobom, ako dať priestoru nový vzhľad. Možno ich kombinovať s inými farbami, vďaka ktorým bude celé usporiadanie vyzerať oveľa modernejšie.

Aká pracovná doska do bielo-sivej kuchyne?

Pri navrhovaní bielo-sivej kuchyne si môžete vybrať z mnohých možností pracovných dosiek. Existujú rôzne materiály, farby a vzory, ktoré môžete použiť na doplnenie jej návrhu. Niektorí dávajú prednosť žule, pretože je odolná a ľahko sa čistí. Skvelé sú však aj iné možnosti, ako napríklad mramor alebo kremeň.

 
Biela kuchyňa
 
Biela kuchyňa

Aké doplnky rozohrejú bielo-sivú kuchyňu?

Prvou vecou, ktorú musíte urobiť na zahriatie bielo-sivej kuchyne, je nájsť dekoráciu v prírodných farbách. Môžu to byť kvety, rastliny a dokonca aj obrazy s motívom prírody. Druhou vecou, ktorú môžete urobiť, je pridať viac tepla použitím farebných prvkov, ako je koberec, doska na krájanie z tvrdeného skla alebo vankúše na stoličkách. Prírodné dekorácie z dreva, kameňa alebo hliny sú tiež ideálne pre tento typ dizajnu.

Biela kuchyňa s doplnkami – nadčasová elegancia

Bez ohľadu na to, aké farebné kombinácie si vyberiete, biela kuchyňa sa hodí ku každému estetickému vzhľadu. Bude vyzerať skvele v škandinávskej, loftovej, klasickej alebo glamour verzii. V bielej kuchyni nevznikne žiadny zahlcujúci alebo zdrvujúci efekt, pretože táto farba dokonale ladí so všetkým v jej okolí.

Čtěte rovněž: