Ako usporiadať stenu s televízorom? Zaujímavé nápady pre priestor okolo televízora

Ako usporiadať stenu s televízorom? Zaujímavé nápady pre priestor okolo televízora

Steny majú obrovský vplyv na vzhľad, štýl, architektúru a funkciu miestnosti, a preto je ich usporiadanie veľmi dôležité. Ak chcete zistiť ako najlepšie využiť svoje múry, musíte vedieť, čo dokážu. Môžu napríklad poskytnúť dobré pozadie pre umenie a obrazy, urobiť malú miestnosť priestrannejšou alebo vytvoriť hĺbku prostredníctvom rovnomerného kontrastu medzi podlahou a stropom. Dnes sa zameriame na stenu s televízorom! Jej usporiadanie môže mať obrovský vplyv na štýl a funkčnosť vášho priestoru.

Na ktorú stenu umiestniť televízor a ako ju zdôrazniť?

Než začnete navrhovať stenu s televízorom, premýšľajte o tom, ako ho chcete použiť vo svojom priestore. V závislosti od vašich potrieb existujú rôzne spôsoby, ako ho umiestniť. Rodina s malými deťmi môže napríklad uprednostňovať veľký televízor umiestnený uprostred na sledovanie a zábavu, zatiaľ čo niekto, kto trávi väčšinu času v práci, sa môže rozhodnúť umiestniť ho na stôl alebo na skrinku.

Najčastejšie volenou možnosťou je umiestniť televízor do centrálneho bodu miestnosti alebo práve na stenu. Potom musíme vybaviť našu obývaciu izbu nábytkom tak, aby stôl a pohovka boli oproti televízoru. Nezabudnite zaistiť správne svetlo, aby bol zobrazený obsah na televízore kvalitnejší. Vytvoríme tak nádherné miesto na osamelé večery alebo filmové projekcie s našimi najbližšími.

Ako usporiadať stenu s televízorom

Na ktorú stenu umiestniť televízor a ako ho zdôrazniť? Ako je známe, miestnosť má 4 steny a na jednej z nich sú určite okná, takže vylučovacou metódou zostávajú ešte 3 voľné miesta. Podľa toho, či má náš televízor dobrý kontrast ho môžeme alebo nemôžeme zavesiť oproti oknu. Ďalej môžeme použiť metódu pokusu a omylu a postupne otestovať, kde bude televízor fungovať najlepšie.

Nezabudnime na rozmiestnenie zásuviek, aby nám na podlahe neprekážali káble. Pokiaľ sa ich veľmi obávate, dobrým riešením bude použitie ďalšieho vybavenia, napr. špeciálnych mriežok alebo otvorov na káble za televíznou stenou. Dobre sa tiež osvedčia televízne skrinky.

Pozadie pre televízor – tapeta, farba alebo dekoratívne panely?

Je čas položiť si najdôležitejšiu otázku, „ako usporiadať múr za televízorom?“! Prvým a najdôležitejším rozhodnutím je výber materiálu/pozadia za televízorom. Alebo možno televízna stena z dreva? Obyčajná biela farba? Originálna tapeta? Dekoratívny betón? Čo takto fotoobraz alebo galéria okolo televízora? Zvážte, čo bude vo vašom interiéri fungovať najlepšie. Vezmite do úvahy výzdobu celého domu, aby jeho usporiadanie bolo konzistentné.

Stena v jednotnej farbe

Stena v jednotnej farbe je priam ideálnym riešením pre tých, ktorí chcú televízor zdôrazniť. Jednotná farba bude preň a ďalšie doplnky dokonalým pozadím a zdôrazní celé usporiadanie. Pokiaľ využijete túto možnosť, snažte sa, aby farba na televíznej stene farebne, ale aj esteticky ladila s vaším televíznym kútikom. Pokiaľ si ceníte harmóniu a pokoj, môžete staviť na tlmené farby, napr. béžové, hnedé alebo pastelové, alebo sa môžete odviazať s nejakou sýtejšou farbou – čiernou alebo fľaškovo zelenou. Je dôležité, aby sa vám celok páčil a upútal vašu pozornosť.

Ako usporiadať stenu s televízorom

A čo takto mramor?

Mramorová stena s televízorom je zaujímavý dizajnový nápad. Mramor je ideálny na usporiadanie tradičného interiéru a v kombinácii s vhodnými doplnkami bude vyzerať rovnako perfektne aj v modernom priestore.

Možno ho nájsť v rôznych farbách, od bielej až po tmavšie odtiene. Na stenu s televízorom odporúčame obyčajný biely mramor. Zaručujeme, že s týmto svetlejším pozadím bude sledovanie televízora oveľa príjemnejšie.

Lamely za televízorom – módne usporiadanie stien

Drevené lamely sa v poslednej dobe stali vo svete interiérového dizajnu veľmi populárne. Používajú sa na dekorovanie rôznych miestností, ale najčastejšie sa montujú za televízorom. Fantasticky ladia s moderným vybavením a vytvárajú módne a štýlové priestory.

Ako usporiadať stenu s televízorom

Kam namontovať dekoratívne lamely? Môžete ich umiestniť na celú stenu alebo iba na jej časť – táto možnosť je vhodná pre menšie interiéry, aby celé usporiadanie nebolo skľučujúce. Tieto dekoratívne lišty vyzerajú veľmi atraktívne a určite dokonale zapadnú do vzhľadu vašej televíznej steny.

Tapeta na stenu za televízorom – je to dobrá voľba?

Tapeta na stene za televízorom je skvelou dekoráciou. Môžeme vďaka tomu zdôrazniť televízor. Navyše je k dispozícii mnoho typov tapiet a motívov, takže si každý nájde niečo vhodné pre seba.

Pokiaľ vám záleží na jemnejšom vzhľade miestnosti, odporúčame tapety s geometrickými alebo monochromatickými vzormi. Skvelým riešením budú aj tapety imitujúce mramor, drevo, tehly alebo betón. Ide o vynikajúcu alternatívu k prírodným materiálom, ktoré sú oveľa drahšie! Tým odvážnejším z vás odporúčame tropické tapety zobrazujúce veľké palmy alebo listy. Ak postavíme k stene rastliny v kvetináčoch, budeme si v našom dome pripadať ako v amazonskej džungli.

Ako usporiadať stenu s televízorom

Je možné namontovať televízor nad krbom?

Mnoho majiteľov domov montuje televízory nad krbom. Je to geniálny spôsob, ako zabezpečiť, aby obývacia izba vyzerala zaujímavejšie, a čo je najdôležitejšie – útulne. Pokiaľ ešte nemáte zakúpený televízor, mali by ste sa ho pokúsiť zladiť s krbom. Skúste zistiť, ktoré televízory v takomto usporiadaní fungujú najlepšie. Nezabudnite, že ich nikdy nesmiete montovať sami! Poraďte sa s odborníkom o tom, ako najlepšie odvádzať teplo z krbu, aby nepriaznivo neovplyvňovalo váš televízor (napr. vybudovanie špeciálneho výklenku pre zariadenie alebo inštalácia vhodnej rímsy).

Nástenná televízna skrinka – vynikajúca voľba do menších miestností

Nástenná televízna skrinka je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí majú obmedzený priestor. Okrem toho, že vyzerá veľmi štýlovo, je jej veľkou prednosťou aj funkčnosť. Poskytuje dostatok priestoru pre nevyhnutné multimédiá a zároveň umožňuje skryť nepekný neporiadok. Vďaka jej prednostiam sa pohodlne usadíte, uvoľníte a užijete si predstavenie!

Na výber máte, samozrejme, veľa možností. Len si predstavte, ako pekne by vyzeral televízor uprostred nástennej skrinky osvetlenej LED diódami! A čo napríklad drevená alebo biela sada nábytku? Môžete ju prispôsobiť interiéru v akomkoľvek štýle.

Ako usporiadať stenu s televízorom

Televízna stena nemusí byť nudná!

Ako vidíte, existuje naozaj mnoho spôsobov, ako navrhnúť stenu s televízorom. Môže byť dynamická a kreatívna alebo decentná a klasickejšia. Stačí si ujasniť svoje preferencie a použiť svoju predstavivosť. Dajte si čas na nájdenie atraktívnych dekorácií, s ktorými bude sledovanie televízora naozajstným potešením.

Čtěte rovněž: